Középiskolai zenekartól a magyar rocktörténet csúcsáig – Kóbor János hat évtizedes karrierje képekben

Hosszú hetek bizonytalansága után bekövetkezett a legrosszabb: 78 évesen meghalt Kóbor János. Zenekara, az Omega jövőre ünnepelte volna fennállásának hatvanadik születésnapját, ám a frontember tartott tőle, hogy a járvány meghiúsítja mindezt – erről a félelméről még tavaly novemberben beszélt. Sajnos a magyar rocktörténet egyik legfontosabb zenekara többé már tényleg nem állhat össze. Galériába szedve emlékezünk az Omega és Kóbor karrierjének legjobb pillanataira.
Péterffy István / Fortepan - Kóbor János az Omega együttes koncertjén a monori Művelődési Házban 1970-ben.
Szalay Béla / Fortepan - Kóbor János 1967-ben.
Szalay Zoltán / Fortepan - Molnár György, Kóbor János, Benkő László 1970-ben.
Szalay Zoltán / Fortepan - Az Omega együttes tagjai: Laux József, Presser Gábor, Benkő László, Kóbor János, Molnár György, fent Mihály Tamás 1968-ban.
Szalay Zoltán / Fortepan - Az Omega együttes tagjai a Magyar Rádió 6-os stúdiójában 1971-ben.
Urbán Tamás / Fortepan - Az Omega együttes tagjai egy tanyasi általános iskolában 1970-ben.
Erdei Katalin / Fortepan - Kóbor János 1978-ban.
Urbán Tamás / Fortepan
Urbán Tamás / Fortepan - Népkerti pálya, Jubileumi Rockfesztivál 1983-ban.
Szalay Zoltán / Fortepan - Elöl Debreczeni Ferenc, Kóbor János és Mihály Tamás, mögöttük Molnár György és Benkő László 1976-ban
Czeglédi Zsolt / MTI - Kóbor János énekes és Molnár György gitáros az Omega együttes megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott turnésorozat zárókoncertjén a debreceni Főnix Csarnokban 2012. december 30-án.
Koszticsák Szilárd / MTI - Molnár György, Kóbor János, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás és Benkő László (b-j) Liszt Ferenc-díjas előadóművészek, az Omega együttes tagjai, miután átvették a megosztott Kossuth-díjat Áder János köztársasági elnöktől a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában 2013. március 15-én.
Mohai Balázs / MTI - Kóbor János, az Omega együttes énekese a zenekar megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2012. október 6-án.