Coppola százmillió dollárt se sajnálna, hogy leforgassa álomfilmjét

Francis Ford Coppola úgy döntött, kerül amibe kerül, negyven év után végre megvalósítja álomprojektjét.

Francis Ford Coppola úgy döntött, kerül, amibe kerül, negyven év után végre megvalósítja álomprojektjét. A Megalopolis című filmtervét már régóta dédelgeti, most azonban nem vár tovább, és akár saját pénzéből is leforgatná.

A Megalopolis történetét A keresztapa-trilógia Oscar-díjas rendezője már a nyolcvanas években megírta, ám más projektjei miatt mindig mellékvágányra került. A film a 2000-es évek elején került a legközelebb a megvalósításhoz, ám a szeptember 11-i terrortámadás miatt ismét leálltak az előkészületek. A rendező azonban most a Deadline-nak azt nyilatkozta: megcsinálja a filmet, ha kell, a saját pénzéből. A rendező jelenleg több befektetővel tárgyal, ám végső esetben a saját pénzével pótolja ki majd a költségvetést. Ha valóban így lesz, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mivel 100-120 millió dollár körüli összegre teszi a film költségeit. Ezt azonban szeretné elkerülni, elsősorban azért, mert úgy véli, akkor nagyon komplikálttá válna számára a projekt.

A nagy hír az, hogy még mindig ugyanaz vagyok, aki húsz vagy negyven évvel ezelőtt voltam. Még mindig meg akarom csinálni az álomfilmemet, még akkor is, ha a saját pénzemet kell beleölnöm, képes lennék akár százmillió dollárt is beletenni, ha kéne. Nem akarom egyébként, de ha kell, megteszem.

A rendező elszántságát tükrözi, hogy már a főszerepekről is több színésszel tárgyal, a jelöltek között nem meglepő módon több Oscar-díjas is van. Szóba került Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, Jon Voight, Zendaya, Michelle Pfeiffer és Jessica Lange neve is.

A sztártúltengés és a magas költségvetés előrevetíti, hogy a Megalopolis nem épp egy egyszerű kis kamaradráma lesz, sőt, a rendező egyenesen a Ben-Hurhoz hasonlította a filmet. A történet alapjául szolgáló Catilina-féle összeesküvést az ókori Róma helyett a modern kor New Yorkjába helyezi majd, ahol Oscar Isaac Catilinaként csap majd össze a Forest Whitaker által alakított Ciceróval. Coppola abban reménykedik, hogy 2022 őszén már neki is állhatnak a forgatásnak.