Míg Hollywood épp keresztre feszíti, egy spanyol filmfesztivál a legrangosabb díjával tünteti ki Johnny Deppet

A San Sebastian-i filmfesztivál legfontosabb díját kapja.

A szeptember 17 és 25. között megrendezendő San Sebastian-i filmfesztivál legfontosabb díját, a Donostia Award nevű életműdíjat kapja meg Johnny Depp, miután a fesztivál döntönökei szerint ő

a kortárs filmszínjátszás egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb színésze

– írja a Deadline. Depp szeptember 22-én veszi majd át a díjat, melyet korábban olyan színészek és színésznők kaptak meg, mint Ethan Hawke, Sigourney Weaver, Judy Dench, Penelope Cruz vagy Viggo Mortensen. Depp díjazása ugyanakkor nem egy egyszerű díj, hiszen a színész volt feleségével, Amber Hearddel folyó pere nyomán épp a trónfosztott hollywoodi hírességek éllovasa, akit családon belüli erőszakkal vádol ex-neje. Így aztán a Donostia Award sorsa alighanem vet majd némi visszhangot a szakmában.

A San Sebastin-i fesztivál ugyanakkor nem először emel piedesztálra a szakma által páriaként kezelt alkotókat: tavaly például a gyerekmolesztálási ügye nyomán mellőzött Woody Allen Rifkin’s Festival című filmjét választották nyitófilmnek. Deppet a közönség legutóbb a Minamata című filmben láthatta W. Eugene Smith háborús fotográfus szerepében, amit meglehetősen csendesen engedtek ki a piacokra, miután a színész bukta Gellert Grindelwald szerepét a Legendás állatok-franchise további filmjeiben. Johnny Depp és Amber Heard továbbra is perben állnak egymással: egy ötvenmillió dolláros becsületsértési ügy van folyamatban közöttük. Depp botrányáról itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Johnny Depp a filmjein felnőtt gyerekeknek köszönheti, ha túléli a családon belüli erőszak botrányt
Rengetegen keveredtek az utóbbi években szexuális zaklatási vagy családon belüli erőszakkal kapcsolatos botrányba, legtöbbjüket el is sodorta az ügy, Johnny Deppet viszont elkötelezett tömegek védik.