Két fesztiválról öt díjat hozott el a Hab

Lakos Nóra romkomja sorra hozza a díjakat.

Lakos Nóra romantikus komédiáját, a Habot különdíjjal, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv, a legjobb casting és a legjobb látvány díjával jutalmazta a párizsi nemzetközi filmfesztivál zsűrije, továbbá a londoni a Love Story fesztiválon a legjobb játékfilm díját is elnyerte a hétvégén. A filmet Valentin-napon tűzte műsorra a járványhelyzet miatt idén kizárólag online megrendezett francia fesztivál, de a vetítést követően a közönség a „virtuális Montmartre”-on találkozhatott Lakos Nórával.

A magyar mozikban tavaly bemutatott Hab a párizsi fesztivál zsűrijétől elnyerte a különdíjat és a legjobb rendezés díját is, de díjat kapott a legjobb forgatókönyv is – melyet Fekete Fruzsina, Lakos Nóra és Kerékgyártó Yvonne közösen jegyez. Bartsch Katát és Steinhauser Andreát a legjobb castingért, míg Szurdi Juditot a legjobb látványért díjazták.

Kerekes Vica egy szenvedélyes és elszánt cukrászlányt játszik a filmben, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. Filmbéli partnerét a Jászai Mari- és Kaszás Attila-díjas Mátray László játssza, aki többek között a Kojot és a Seveled című mozifilmekben volt látható. A Hab Lakos Nóra első nagyjátékfilmes rendezése, korábban rövid- és dokumentumfilmjeivel szerepelt a nemzetközi fesztiválokon, illetve több sikeres reklámot és tévésorozatot is rendezett, köztük például a Tóth Jánost is.