Palkovics szerint „politikai rendezvénybe fordult” az egyeztetés a Színművészetiről

A miniszter közölte: nem tudja elfogadni a hallgatók javaslatait.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak intézményük jövőjét érintő követelései lényeges visszalépést jelentenének az egyetem jelenlegi helyzetéhez és ahhoz a jövőbeli állapothoz képest is, amit az új fenntartói modell hozna – mondta az innovációs és technológiai miniszter szerda délután újságíróknak, leszögezve: a javaslatokat nem tudja elfogadni.

Palkovics László erről azután beszélt, hogy a minisztériumban fogadta a SZFE megbízott rektorát, rektorhelyettesét és a hallgatói önkormányzat képviselőit. A tárcavezető ismertetése szerint a hallgatók a több mint egyórás egyeztetés végén – amely közben hallgatók demonstráltak az épület bejáratával szemben – olvasták fel öt pontból álló követeléseiket.

Több százan tüntettek a Színház- és Filmművészeti Egyetemért
Beszédet mondott Hegedűs D. Géza és több hallgató, Tarr Béla is üzent a tüntetőknek, akik Palkovics László minisztert kérik arra, hogy tárgyaljon.

Eredetileg arról kezdeményeztek beszélgetést, hogy miként fog működni az új, alapítványi fenntartásban az SZFE, de az egyetem jövőbeli működésével, finanszírozásával kapcsolatos kérdések helyett „politikai rendezvénybe fordult” az egyeztetés, mondta a miniszter.

Az egyetem korábbi és jelenlegi hallgatóival, tanárokkal, és a szenátus által rektornak jelölt rektorhelyettessel való beszélgetésünkről készült videónkat itt tudja megnézni.

(MTI, kiemelt kép: Bielik István / 24.hu)