Nem jött össze a nagy visszatérés a Terminátornak

Egyelőre bukásnak tűnik a dolog.
Kapcsolódó cikkek

Hiába minden puskapor, a Terminátor: Sötét végzet nem tudott érdemi érdeklődést vonzani a hétvégén a jegypénztáraknál, így gyengécske 29 millió dolláros bevétellel zárt az észak-amerikai (USA és Kanada) piacokon, és globális összbevételei sem haladták meg a 123 milliót, ami annál kellemetlenebb, ha hozzátesszük, hogy a film büdzséje a marketingköltségek nélkül is 185 millióra rúg. Pedig tényleg mindent bevetettek: a fedélzeten James Cameron, és Arnold Schwarzenegger mellett a Terminátor 2 óta először Linda Hamilton is visszatért.

Schwarzenegger vicces, de valaki végre elpusztíthatná a Terminátort
A Terminátor 6 nem lett olyan rettenetesen komolykodó, mint a Rambo 5, de így sem tud többet nyújtani a nosztalgiánál. Kritika.

A Warner viszont továbbra is örülhet, a Joker ugyanis folytatja menetelését előre, globális összbevételei már 934 milliónál jár, és mivel az érdeklődés a film iránt alig csökken, elég nagy esély van rá, hogy meglegyen az egymilliárd dolláros álomhatár. A Warnernek ezen kívül premierfilmje is debütált a hétvégén, éspedig a Stephen King klasszikus, A Ragyogás folytatása, az Álom doktor, mely egyelőre hazai terepen nem, kilenc másik országban viszont már mozikba került, és össze is hozott 5,6 milliót, ami persze aprópénz ahhoz képest, ami az észak-amerikai forgalmazás megkezdése után várható. A filmet az Államokban – és egyébként nálunk is – ezen a héten mutatják be.

A Disney a hazai piacon 12, globálisan 40 milliót  keresett a Demóna folytatásával, így A sötétség úrnője összbevételei már a 400 milliót közelítik. A hétvége ezen kívül néhány kisebb bevételre számító film premierjét hozta, a rabszolgasorból kitört hős Harriet Tubman életéről szóló Harriet, az Edward Norton rendezésében és főszereplésével készült Árva Brooklyn, és egy kisköltségvetésű animációs film, a Sarkvidéki akció került forgalmazásba, ezek a bevételi lista negyedik, kilencedik és tizedik helyére voltak jók.

Kiemelt kép: Forum Hungary