Az eredeti Oroszlánkirály készítőinek nem jön be az új változat

Az animátorok szerint nagyon nem kellett volna elkészíteni ezt a verziót.

Sejthető volt, hogy nem mindenki lesz oda Az oroszlánkirály új változatáért, például az eredeti változat animátorai. David Stephan, az 1994-es verzió egyik animátora az IndieWirenek a többi, megszólalni nem kívánó kollégája nevében is azt nyilatkozta, hogyha bármelyiküket kérdezték az eredeti stábból, Ha az eredeti Az oroszlánkirály stábjának tagjait kérdeznék, a legtöbbjük azt mondaná, miért?

Tényleg meg kellett ezt csinálnotok? Ez fáj. Szomorú, hogy most már a részvényes is ott van a szobában és dönthet arról, milyen filmek készüljenek. A Disney levetette a maszkját és az arcodba nyomja, „igen, még több pénzt akarunk csinálni”. Ez művészként nagyon elszomorító, egy olyan stúdiótól, mely az eredetiségre és a művészetre épült

– mondta.

Az Oroszlánkirályból bizarr természetfilmet csináltak, csak a vért zenére cserélték
Huszonöt évvel az eredeti film után Simba újjáéledt: lehúztak még egy bőrt a jól ismert történetről, de a zene ugyanolyan csodás, mint 1994-ben.

Az animátorok szerint az effektek hatásosak voltak, az állatok realisztikusak, de semmilyen érzelem nem volt látható az arcukon, ami elég könnyen kizökkentheti a nézőt. Stephan szerint ez különösen Simbára igaz.

Túlságosan valós volt. De aztán megszólalt, az pedig inkább emlékeztetett azokra a régi természetfilmekre, amikben bevágják a hangot a jelenet alá, miközben mozog az állatok szája. Nagyon ócska megoldás. Azt hiszem, ez még túl korai volt.

Kiemelt kép: Fórum Hungary