Széll Tamáséké lett az év legjobb étterme

A Stand tarolt a Dining Guide díjátadóján, de elismerték Sárközi Ákost is, illetve összeállt a legjobb tizenkét magyar étterem listája.

Február 25-én osztották ki a Dining Guide díjait, a legnagyobb elismerést pedig Széll Tamás és Szulló Szabina konyhája, a nemrég nyílt Stand vihette haza. Az év legjobb cukrászdája a tavalyi évhez hasonlóan a váci Mihályi Patisserie lett, és a street food kategóriáját leváltó alternatív vendéglátóhelyének díja a miskolci Pizza, Kávé, Világbékének járt. Az életműdíjat Bíró Lajos vehette át. Értékelték Sárközi Ákost és az új Textúra éttermét, illetve ott voltak a legjobbak között a már Michelin-csillagos helyek az Onyxszal és a Costesszel az élen.

Ha már Magyarországon élünk, igenis mutassuk meg a saját ételeinket
A Konyhafőnökből is ismerős és Michelin-csillagos Sárközi Ákossal beszélgettünk az üzemi konyhán eltöltött kezdetekről, a magyar alapanyagok és a belsőségek szeretetéről, és arról, hogy miért nyitottak egy új helyet a Borkonyha mellett.

Különdíjak:

A top 10 +2 étterem:

2019-től a Dining Guide és a Bocuse d’Or Akadémia létrehozta a Made in Hungary top 20-as listáját, ahol kapható a hazai gasztronómia egyik legnagyobb büszkesége, a kacsamáj és a Tokaji Aszú párosítása.

A fine diningot úgy is lehet imádni, hogy nem tudjuk megfizetni
A fine dining a luxussal egyenlő, vagy miről szól pontosan a csúcsgasztronómia? Gerendai Károlyt és Hlatky-Schlichter Hubertet kérdeztük, hogy segítsenek definiálni végre a Michelin világát.

Top 20 Made in Hungary:

A díjazottak sorrendjét az elmúlt évekhez hasonlóan most is egy külföldi, független zsűri állította össze. A legjobb magyar éttermeket végigette Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje, és a Dining Guide ismét segítségül hívta Fausto Arrighit is, aki 36 évig dolgozott a Michelin Guide-nál. A lista már csak azért is fontos, mert egy tisztább képet kaphatunk a márciusban esedékes Michelin előtt, hátha gazdagodunk egy-két további csillaggal.