Belefulladunk a csokitengerbe jövőre

Jön a Charlie és a csokigyár új adaptációja.

A Netflix kedden megerősítette a hírt, hogy több Roald Dahl mese adaptációja is készülőben van náluk, miután megkapták a jogokat azok megfilmesítésére, írja a Guardian. A streaming szolgáltatón láthatjuk majd többek között a Matilda, a kiskorú boszorkány, a Charlie és a csokigyár, a BGF és a Georgie és a csodaszérum című filmeket is, van, amelyik már jövőre várható.

„A célunk az, hogy a gyerekek, szerte a világon megtapasztalják Roald Dahl történetei egyedülálló varázsát és pozitív üzeneteit. A partnerség a Netflixszel jelentős lépést jelent annak érdekében, hogy ezt lehetővé tegye és hihetetlenül izgalmas, új fejezetet jelent a Roald Dahl Story Company számára.  Tudom, hogy Roald is örülne ennek” – mondta Roald Dahl özvegye, Felicity Dahl.

A partnerséget bejelentő sajtóközleményben a Netflix azt állította, hogy hűséges lesz Dahl kiváltságos lelkületéhez és hangjához, de azt is bejelentette, hogy „olyan fantáziadús történeti univerzumot építene ki, amely messze túlmutat a könyveken”.

„Roald Dahl történetének rendkívüli világaiba vetettük magunkat, nagy megtiszteltetés és nagy mulatság ez számunkra, és hálásak vagyunk azért, mert a csapatunkat bízták meg, hogy több örömöt nyújtsunk a családoknak szerte a világon. Nagyszerű kreatív törekvésünk van arra, hogy friss és modern módon újragondoljuk a sok értékes Dahl karaktert, a legkiválóbb minőségi animációval és előállítással” – mondta Melissa Cobb, a Netflix gyermekek és család tartalmának alelnöke.

Kiemelt kép: WARNER BROS. / COLLECTION CHRISTOPHEL