Folyamatosan szerelmes akartam lenni

Megérkezett a Reisz Gábor által rendezett Rossz versek új trailere.

Új előzetest kapott Reisz Gábor decemberben a mozikba kerülő Rossz versek című filmje, melynek főhősét, a  harmincas éveiben járó Tamást (Reisz) párizsi ösztöndíját töltő barátnője (Nagy Katica) elhagyja. A férfi rádöbben, hogy lekésett valamiről, amire egész életében várt: fiatalon egészen másként képzelte az életét.

Hogy megértse, hol rontotta el, a férfi alámerül a múltjában, így sorra tűnnek fel fiatalkori énjei: gyermekként, kiskamaszként, és már majdnem felnőttként is látjuk, a megoldásra azonban egyelőre így sem derül fény. Az előzetesben a személyes történeten, Tamás szerelmén, családján és barátain túl a környezet, az elmúlt harminc év Magyarországa is megjelenik.

„A történet alapján az előzetes könnyen elmehetett volna egy szerelmes film irányába, mi azonban inkább a felnőtté válás, az „így jöttem” üzenetét szerettünk volna megfogalmazni, és fontos volt, hogy a film plakátján szereplő jelenet is megjelenjen a trailerben” – mondta Gorácz Vanda, a trailer vágója.

„Ez nem egy önéletrajzi film, hanem saját magamból kiindulva egy fikciós világba van áthelyezve az egész. Próbáltam megfejteni, miért olyan vagyok, amilyen” – mondta Reisz, mikor tavaly a forgatáson jártunk.

Rossz versek, mely a tallinni filmfesztiválon debütál, december 27-én kerül a hazai mozikba.

Kiemelt kép: Rossz versek