Még nem késő fesztiválozni egyet a Balatonon

Tánc, zene, előadások, és szilánkosra boncolhatod a lelked.

Azoknak, akiket érdekel az önismeret és az egészséges életmód, van egy jó hírünk: ismét lesz Everness Indián Nyár. A helyszín ezúttal is Alsóörs, a dátum pedig, amit az elmélyülésre vágyók bevéshetnek a naptárukba, szeptember 13-16. Aki úgy dönt, hogy a Balaton partján, fesztiválozva futna neki az ősznek, az a nyári rendezvénynél kisebb és meghittebb, de ugyancsak színes-illatos, mandalás, babzsákos örömködésre számíthat. Amit a szervezők ígérnek:

Fotó: 24.hu / Bielik István

Az első Everness ilyenkor volt, kora ősszel. A közönségünk valójában ebbe a fátyolos fényes, balatoni hangulatba szeretett bele, amiben igen könnyű mélyülni, kapcsolódni. Az Indián Nyár nekünk is minden évben egy jutalomutazás magunk és a régi ismerősök felé. Ez egy kicsi, családias, intim lehetőség azoknak, akik önismerettel és még egy adag feltöltődéssel indítanák az őszt

– mondja Klein Csaba fesztiváligazgató.

Ha kíváncsi, hogy ez mégis mit takar, megnézheti két és fél percbe sűrítve:

Ami a fellépőket illeti, ezúttal is ott lesz Soma Mamagésa író spirituális tanító, előadóművész. Grecsó Zoltán a kortárs improvizációs tánc világába invitálja majd az érdeklődőket, Inkret Bogi pszichológus pedig arról mesél, hogyan élhetjük úgy az életünket, ahogy mindig is akartuk. Kereszty András előadássorozatában a gyerekkortól a jelenig tartó tudatos önismeretről, az egoval köthető barátságról és egy, a kultúránktól igen távol álló halálfelfogásról esik szó, és eljön Sütő Enikő jogász, modell, műsorvezető is, aki a boldogságkeresés útjáról mesél majd. Előadást tart mások mellett Kiss Balázs Kúnó, író és Kun Szilvi, integrál szemléletű tréner is.

Aki átmozgatná magát, kipróbálhatja a csikungot, a hatha, akro és hahota jógát, a NIA-t és a táncos sejtedzést Matisz Viktóriával.

Fotó: 24.hu / Bielik István

És most tovább a zenéhez: játszik a latinos hangzással operáló ToSoDa Project, Manaman pedig hagdrummal érkezik. A Samsara Boulevard csaknem negyven hangszert szólaltat meg, és fellép az Ecstatic Dance Budapest is, előbbi formáció mantraéneklésre, utóbbi pedig „tér- és időbeli hangutazásra” hívja a közönséget.

Az Everness Indián Nyár ezúttal is gyerekbarát rendezvény, a belépés egészen 14 éves korig ingyenes, de nem kell otthon hagyni a jól nevelt házi kedvenceket sem. Ha érdeklik a részletek, ide kattintva megtalál mindent.