Kétszeresére nőtt, aztán ismét összement Godzilla

Az óriásgyík mérete sokat ugrált az évek során.
Kapcsolódó cikkek

Tanulságos videót tett közzé a FilmCore a világ egyik leghíresebb filmes szörnyének evolúciójáról. A négy perces animáció végigköveti és összehasonlítja a szörny méretét 1954-es első megjelenésétől napjainkig. Jól látható, hogy az idő előrehaladtával folyamatosan növekedni kezdett a szörny mérete, hogy még több pusztítást tudjon végezni a filmekben.

Azonban több olyan alkalom is volt, amikor az alkotók picit visszavettek: a ’94-es, száz méter magas Lángoló Godzilla után Roland Emmerich filmjének szörnye már vissza volt csavarva az eredeti, ötven méteres magasságra. 2004-től viszont ismét száz méterre és 90 ezer tonnásra álltak be a szörny méretei. Ezután már csak 2017-ben szerénykedtek egyet, amikor Godzilla Filiust szintén 50 méteresre tervezték. Ezután viszont úgy tűnik, beletört a kulcs a tervezőasztal melletti gyógyszeres szekrény zárába: a legutóbbi Godzilla 2017-ben már 100 ezer tonnás volt, és 318 méteres magasságával az Empire State Building felé tornyosul a videóban.

A nukleáris gyík legközelebbi hollywoodi csörtéje 2019-re van betervezve, ebben a filmben Millie Bobby Brown, Vera Farmiga és Kyle Chandler fognak futni a szörny elől.

Kép: Legendary / Warner Bros