Alan Rickmant frusztrálta a szerepe a Harry Potter-filmekben

Ez derül ki azokból a levél- és feljegyzésrészletekből, amelyeket egy árverés miatt nyilvánosságra hoztak.
Kapcsolódó cikkek

2016 januárjában távozott az élők sorából Alan Rickman, aki színészi pályája során számos emlékezetes karaktert formált meg, közülük is kiemelkedik Perselus Piton figurája, akit a Harry Potter-regények nyolc filmadaptációjában alakított.

A Deadline számolt be róla, hogy közel két és fél évvel a halálát követően most az ABA Rare Book Fair London aukciós ház jóvoltából több személyes tárgya, illetve levelei is árverésre kerülnek a színésznek, akivel kapcsolatban ezekből kiderült, hogy nem érezte igazán jól magát Piton szerepében, merthogy frusztrálta a karakter.

A nyilvánosságra hozott levelek egyikében így ír Rickmannek a problémájával kapcsolatban David Heyman, a Potter-mozik egyik producere:

Köszönöm, hogy sikeressé tetted a Harry Potter 2. részét. Tudom, hogy időnként frusztrált voltál, de kérlek, sose felejtsd el, hogy szerves részét képezed a filmeknek. És zseniális vagy.

Rickman válasza nem ismert, ugyanakkor a Piton megformálásával kapcsolatos aggályai nem szűntek meg, erre utal az egyik jegyzete, amely már a 2009-es Harry Potter és a félvér herceg idejéből származik.

Ez olyan, mintha (a rendező) David Yates úgy döntött volna, hogy a fiatal közönségnek ezek a dolgok nem fontosak.

– írja Rickman a Pitonhoz való hozzáállásáról a Perselus Piton fejében című feljegyzéseiben.

A kalapács alá kerülő levelek között akad egy J.K. Rowlingtól is, aki háláját fejezi ki Rickmannek, amiért úgy keltette életre Pitont, ahogy:

Igazságot szolgáltattál a legösszetettebb karakteremnek.

Alan Rickmant választották minden idők legjobb angol színészévé
Egy online szavazáson, amelyen olyan kiválóságokat előzött meg, mint Ian McKellen és Gary Oldman.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures