A párizsi terrort túlélő rocker hitet tett a fegyverek mellett

A bataclani mészárlást testközelből megélő Jesse Hughes a közösségi médiában kezdte pocskondiázni a floridai iskolai lövöldözés túlélőit. A fegyverek elvétele szerinte olyan, mintha a férfiak kasztrálnák magukat, hogy megállítsák a nemi erőszakot.

Ahogy írtuk, százezrek tüntettek a hétvégén az Egyesült Államokban a fegyvertartás szigorításáért. A több nagyvárosra kiterjedő March for Our Lives megmozdulást a parklandi iskola tanulói szervezték, akik 17 diáktársukat és tanárukat vesztették el a februári lövöldözésben. A fegyvertartási vitát utóbbi hetekben uraló fiatalokat sokan látják új reménységként, George Clooney például megrendült hangvételű nyílt levélben gratulált nekik, és azt írta, miattuk tud újra büszke lenni hazájára.

Azonban nem volt mindenki így elragadtatva a diákok elszántágától. Jesse Hughes, a The Eagles of Death Metal frontembere indulatosan kelt ki a tüntetés szónokai ellen. Az Iszlám Állam által elkövetett 2015-ös párizsi mészárlást a helszínen, a színpadról átélő zenész szánalmasnak és visszataszítónak nevezte a diákok viselkedését, amely szerinte nem ápolja, inkább meggyalázza az áldozatok emlékét. Az Instagramon meg is osztott egy mémet, amely kellően világossá teszi a fegyvertartásról vallott radikális nézeteit. A képen egy mosolygó nő mondja egy férfinak: “Leadtam a fegyveremet, hogy véget vessek a fegyveres erőszaknak”, mire a férfi szintén mosolyogva azt feleli neki: “Levágtam a farkam, hogy megállítsam a nemi erőszakot”.

Nem ez az első eset, hogy Hughes meggondolatlan nyilatkozatokkal borzolja a kedélyeket. Már a Bataclanban történt tragédia után is kifejtette, hogy a szigorítás helyett mindenkinek fegyverrel kéne mászkálnia. Az énekes akkoriban annak a gyanújának is hangot adott, hogy a szórakozóhely biztonsági őrei is bűntársak lehettek. Ezért később ugyanis bocsánatot kért, de állítólag így sem engedték be a Batataclan újranyitására.

Borítókép: Getty Images