Asia Argento elküldte a francba Tarantinót és Weinsteint

Uma Thurman megszólalása után többen is nekiestek a rendezőnek.

A zaklatási botrányok kirobbanása után Uma Thurman azt mondta, kivár a nyilatkozattal, hogy ne dühből beszéljen. Most elérkezettnek látta az időt, hogy a New York Timesnak elmondja a maga történetét. Nemcsak azt idézte fel, hogy zaklatta, majd próbálta elhallgattatni Harvey Weinstein, hanem azt is, miért romlott meg a kapcsolata Quentin Tarantinóval, aki sokszor múzsájának nevezte a színésznőt.

Uma Thurman megszólalt arról, hogyan zaklatta Harvey Weinstein
Már korábban jelezte: kivár a nyilatkozattal, hogy ne dühből beszéljen.

Thurmant súlyos baleset érte a Kill Bill forgatásán, miután az ellentmondást nem tűrő Tarantino rávette, hogy akarata ellenére is leforgasson egy autós jelenetet, és ne kelljen kaszkadőrt bevetni. Thurman végül belement, ám a rendező ígéretével ellentétben az út kanyargott, az autó pedig veszélyes volt, így végül egy fának csapódott. Thurman súlyosan megsérült, később azzal vádolta Tarantinót, hogy meg akarta ölni. A balesetről készült felvételt csak 15 évvel később kapta meg, most azonban a New York Times cikkében is megtekinthető.

Asia Argento, Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic/Getty Images

A cikk megjelenése óta többen kritizálták Tarantinót, a legkeményebben talán Asia Argento, aki egyike volt a Weinsteint zaklatással és nemi erőszakkal megvádoló színésznőknek. Uma Thurman megszólalását először csak úgy kommentálta Twitteren, hogy “FUCK TARANTINO FOREVER”, majd később arról írt, hogy Tarantino és Weinstein szépen kiegészítik egymást, hiszen “egy erőszaktevőről és egy gyilkosról” van szó. Szerinte a rendező új, Charles Manson-gyilkosságokról szóló filmjének sem szabadna elkészülnie, amelyről nemrég derült ki, hogy egyik fontos karaktere a terhes feleségét a gyilkosságokban elvesztő Roman Polanski lesz (aki már évtizedek ezelőtt zaklatási ügyekbe keveredett, és el is ítélték az Egyesült Államokban).

A főleg vígjátékairól ismert producer, Judd Apatow is hevesen támadta Tarantinót, közben a rendszer felelősségére is ráirányítva a figyelmet: „Tarantino Darryl Hannah panaszait is figyelmen kívül hagyta arról, hogy Harvey Weinstein zaklatta. Inkább kirúgták a sajtókörútról, és senki sem segített neki. Most pedig Tarantino forgat majd filmet Polanskiról. Hogy finanszírozhatja ezt bárki is? Ezért nem állították le sokáig Weinsteint sem” – írta Twitteren, majd pár dollárjellel utalt rá, hogy mi az, ami szerinte Hollywoodban minden egyéb szempontot felülír.

Borítókép: Getty Images