Az év legjobb filmjei közé választotta az 1945-öt egy amerikai oldal

Török Ferenc történelmi filmjét a Film-Forward nevű portál válogatta be az esztendő TOP 10 alkotása közé.
Kapcsolódó cikkek

Év vége közeledtével sorra jelennek meg az év legjobb alkotásait csokorba gyűjtő listák, melyek közül az Index vette észre a Film-Forward nevű amerikai portálét, amelyen az 1945 is helyet kapott.

Amerikában is óriási siker az 1945
Török Ferenc sokszorosan díjnyertes történelmi filmjét, az 1945-öt az amerikai filmes sajtó is imádja, sorra érkeznek a méltató kritikák.

A filmes oldal által „izgalmas történetvezetésű és gyönyörű látványvilágú remekműnek” lefestett magyar film olyan világszerte ünnepelt és a közelmúltban Arany Glóbuszra is jelölt produkciók közé került be a TOP 10-be, mint a Dunkirk, a Tűnj el!, a Lady Bird és a Rögtönzött szerelem.

2017 legjobb filmjei a Film-Forward szerint:

Török Ferenc rendezése a januári debütálása óta világszerte kiemelkedő siker a nemzetközi filmfesztiválokon: közönségdíjat nyert a Berlinalén, Miamiban, Washingtonban és a budapesti Titanicon is. Meghívta programjába a nagy presztízsű Edinburgh-i és a jeruzsálemi filmfesztivál is, utóbbin a Yad Vashem Intézet díjával tüntették ki, San Franciscóban a kritikusok díját és a közönségdíjat is elnyerte.

A freistadti mustrán a legjobb játékfilm díját kapta, a Temesváron megrendezett közép- és kelet európai filmszemlén a fődíjjal jutalmazták, és legutóbb a hollandiai Vlissingen fesztiváljáról hozta el a fődíjat.

Üdvözlet a bűntudat gázkamráiból
A világháború úgy megforgatta az embereket a mocsokban, hogy ma is érezni a szagát, azon frissiben pedig még erősebb volt. Török Ferenc 1945 című filmje briliáns alkotás.
Kiemelt kép: Katapult Film