Megvan 2018 egyik nagy Oscar-esélyese

A Szólíts a neveden nyerte a fődíjat a New York-i Gotham-díjátadón, ami sok Oscar-jelölést vetít előre az olasz filmnek.
Kapcsolódó cikkek

A Szólíts a neveden a nyolcvanas években játszódik és egy 17 éves olasz kamasz ébredő vonzalmát ábrázolja apja fiatal, magabiztos amerikai asszisztense iránt, a legjobb feltörekvő színésznek járó díjat is meghozta Timothee Chalamet számára. Luca Guadagnino filmjéért mi is odavoltunk, mikor szeptemberben láttuk a Cinefesten.

A Gotham-díjak és a múlt hétvégi, néhány mozira korlátozott vetítések sikere is azt mutatja, hogy a Szólíts a neveden a nagy Oscar-esélyesek között van.

Az utóbbi három évben a Holdfény, a Spotlight: Egy nyomozás részletei és a Birdman is elnyerte a Gotham fődíját, mielőtt az Oscar-gálán is diadalmaskodott volna.

A díjátadó másik nagy győztese Jordan Peele színész, humorista nagyjátékfilm-rendezői debütálása, a Tűnj el! című horror volt, amely öt jelöléssel indult neki az estének. Végül a legjobb forgatókönyvnek és feltörekvő rendezőnek járó elismerést, valamint a közönségdíjat is elhozta. A Tűnj el! az idei év egyik nagy meglepetésfilmje volt, hatalmas nyereséget hozott a készítőknek.

Saoirse Ronan lett a legjobb színésznő, a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat pedig James Franco kapta Tommy Wiseau megformálásáért a The Disaster Artist című filmben.