Több ezer éves cseppkövet rúgott fel egy kínai turista – videó

A közösségi oldalakon hatalmas felháborodást okozott a férfi tette. És az is, milyen jelentéktelen büntetésre számíthat.
Kapcsolódó cikkek

Futótűzként kezdett el terjedni egy, még hétfőn készült videó a kínai közösségi oldalakon, amin azt lehet látni, ahogy egy turista felrúg egy állócseppkövet egy kínai barlangban. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a cseppkő nagyjából tízezer éve kezdett el növekedni a Guizhou tartományban található barlangban.

A videón látni, ahogy a férfi a legteljesebb nyugalommal rúg bele egyet a sztalagmitba, majd amikor az állva marad, egyre erősebben kezdi rugdosni. És a 3. rúgásra az állócseppkő elrepül. Ezután lazán mutatja feltehetően egyik barátjának, hogy mit csinált.

A felvétel nagy felháborodást váltott ki a kínai internetezőkben, miután terjedni kezdett a közösségi oldalakon, és sokan példás büntetés kiszabását követelték. A vandál azonban csak jelentéktelen büntetésre számíthat.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint mindössze 500 jüanos (20 ezer forint) pénzbüntetésre ítélhetik, és ezen felül végig kell hallgatnia egy előadást arról, milyen az elfogadható viselkedés egy cseppkőbarlangban.