A Stranger Things és A szépség és a szörnyeteg dominált az MTV-díjátadón

De az év horrorszenzációjának kikiáltott Tűnj el! is bezsebelt néhány díjat a megújult MTV Movie & TV Awards gálán.
Kapcsolódó cikkek

A szépség és a szörnyeteg nyerte az Év filmje díjat az MTV Movie & TV Awards gálán, ahol Hollywood és a televíziós szakma tehetségeit ünnepelték. Külön siker, hogy Emma Watson lett a Legjobb filmszínész, amelyet idén először nem női és férfi kategóriában osztottak ki.Több ezer rajongó és a filmes, illetve televíziós szakma krémje gyűlt össze vasárnap a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban, hogy Adam Devine vezetésével átadják az MTV Movie & TV Awards győzteseinek járó elismeréseket. A házigazda szörnyetegnek öltözve, dalolva nyitotta meg a nagyszabású gálát Hailee Steinfelddel az oldalán.

Az Év filmje a Szépség és a szörnyeteg lett, a Belle-t játszó Emma Watson pedig elnyerte a Legjobb filmszínésznek járó elismerést. Külön öröm, hogy a női jogokért aktívan harcoló színésznő az első a díjátadó történetében, aki a megreformált, nemi szempontból semleges kategóriát megnyerte. Beszédében külön hangsúlyozta mennyire örül, hogy Asia Kate Dillontól veheti át a díjat, a Billions című sorozat egyik szereplőjétől, aki a televíziózás első nem bináris karaktere (egyik nemhez tartozónak sem, vagy épp mindkét nemhez tartozónak érzi magát).

Tévés oldalról a Stranger Things volt az este legnagyobb győztese, hiszen az Év sorozatának választottak, az Elevent játszó Millie Bobby Brown pedig a Legjobb sorozatszínésznek járó díjat vihette haza.

A rajongók kedvencének számító Legjobb csók kategóriát idén a Holdfény nyerte. Utoljára 15 éve díjaztak két férfit ebben a kategóriában, Sean William Scott és Jason Biggs smaciját az Amerikai Pite 2-ben, idén azonban a győzelemnek értelemszerűen sokkal nagyobb a súlya, hiszen a Holdfény úttörőnek számít az azonos neműek közti őszinte érzelmek megjelenítésében. „Ez a díj túlmutat Jharrel-en és rajtam” – mondta köszönőbeszédében Ashton Sanders. “Ez több, mint egy csók. Ez a díj azoknak szól, akik kilógnak a sorból, ugyanúgy, ahogy mi is”

Az este legnagyobb várományosa, a Tűnj el! végül két díjat nyert, Lil Rel Howery kapta ugyanis a Legviccesebb alakításnak járó elismerést, Daniel Kaluuya, a film főszereplője pedig a Következő generáció kategóriát nyerte meg. Az MTV Movie & TV Awards életműdíját, a Generáció-díjat a Halálos iramban stábja nevében Vin Diesel vette át, aki megköszönte a rajongóknak, hogy több mint egy évtizede támogatják a csapatukat.

A 2017-es MTV Movie & TV Awards kategóriái és győztesei

AZ ÉV FILMJE  

LEGJOBB FILMSZÍNÉSZ

AZ ÉV SOROZATA

LEGJOBB SOROZATSZÍNÉSZ

LEGJOBB CSÓKJELENET

LEGJOBB GONOSZTEVŐ

LEGJOBB HÁZIGAZDA

LEGJOBB VALÓSÁGSHOW

LEGVICCESEBB ALAKÍTÁS

LEGJOBB HŐS

KÖNNYFAKASZTÓ JELENET

KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓ

LEGJOBB DUÓ

LEGJOBB AMERIKAI TÖRTÉNET

LEGJOBB RENDSZER ELLENI HARC

LEGJOBB DOKUMENTUMFILM

A díjátadót ma este lehet újra megnézni az MTV zenecsatornán 23.00-kor, továbbá kedden éjfélkor, a VIVA pedig ma 21.00-kor és kedden 17.00-kor ismétli.

Forrás: MTV Movie & TV Awards