Bud Spencer-graffiti: emlékfal helyett sírhelyet akarnak a rajongók

Szomorú hírre ébredtek csütörtök reggel a Bud Spencer-rajongók, ugyanis lefestették az olasz színész budapesti graffitijét. Lelkes önkéntesek azóta elkezdték lemosni a falat (kevés sikerrel), van viszont, aki egy biztosabb megoldásban gondolkodna: sírhelyet akar Carlo Pedersolinak.
Kapcsolódó cikkek

 

25 évre nagyjából 150 ezer forintba kerül

– írja a 30 ezer fős rajongói klub egyik tagja, majd hozzáteszi: ehhez lehetne egy mellszobrot vagy akár egy íves falat is emelni, utóbbin az életútjával. Az ötlet egyébként sokaknak tetszett, és szívesen hozzájárulnának a költségekhez is.

Az egyik tag egy fotót is posztolt, amin munkája eredményét mutatja meg: óvatosan elkezdte leszedni a fekete festéket, így Bud Spencer már újra lát. Ezt fotósunk is megörökítette, íme:

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

A poszt alatt több kommentelő is jelezte,

délután fél 5-re a falhoz mennek, ahol folytatják a munkát.

Többen azon gondolkodnak, hogy ha újra látható lesz Bud Spencer, akkor milyen technikával (láthatatlan réteg, speciális festék) lehetne rongálásállóvá tenni. A kommentelők egyébként időről időre felidézik, hogy hosszú hónapokig nem volt senkinek semmi baja a festménnyel egészen addig, amíg a TV2 egy Lagzi Lajcsi-graffiti miatt a napokban meg nem alázta a művet.

A felajánlásokból sincs hiány, egy pár például akár molinót is nyomtatna önköltségen. Mint írják,

ők Bud Spencer filmjein nőttek fel és úgy tervezik, négy gyerekük is így fog.

Fotó: Facebook