Most kapaszkodj meg: új Jay és Néma Bob-mozi készül

Ezt az alacsony költségvetésből forgatott kultfilmek koronázatlan királya: Kevin Smith jelentette be.
Kapcsolódó cikkek

Habár a nevét világszerte ismerik és rengeteg rajongója van, nincs könnyű élete Kevin Smith-nek, akinek számításait az utóbbi években rendre keresztül húzza a filmipar.

Arról van szó, hogy 2015-ben először a Shop-Stop (Clerks) harmadik részét akarta megcsinálni, de az nem jött össze, mert az egyik kihagyhatatlan főszereplőt játszó színész nem vállalta. Aztán tavaly a Shop-show (Mallrats) folytatását hintette el, amely előbb mozifilm lett volna, majd utóbb tévésorozat formájában valósulna meg, ám jelenleg ez is bizonytalan.

Miután a legnagyobb sikerei közül már csak a Jay és Néma Bob visszavág (Jay and Silent Bob Strikes Back) jogai vannak a birtokában (a többit az évek során eladogatta), ezért gondolt egyet és a minap klaviatúrát ragadva az Instagramján leleplezte, hogy már el is kezdett dolgozni a 2001-es vígjáték folytatásának forgatókönyvén.

A bejegyzéshez mellékelt terjedelmes bekezdésében Kevin Smith kifejti, hogy

a Jay and Silent Bob Reboot a címével ellentétben igazából nem reboot lesz, hanem sequel, és arról fog szólni, hogy a két ütődött a róluk mintázott képregény ihlette mozifilm rebootjának elkészítését igyekszik majd megakadályozni.

Smith új filmterve tehát még gyerekcipőben jár és nem kizárt, hogy ez is kútba esik majd, mindazonáltal arra mérget vehetünk, hogy ha mégis összejön, akkor Jay szerepében a nagy cimborája, Jason Mewes és Néma Bobként maga Smith is visszatér majd a filmben.

Forrás: Vulture