Kaszát kapott a Marco Polo

A Netflix bejelentette, hogy 2 évad után véget ér a történelmi sorozat.
Kapcsolódó cikkek

Történelmi sorozat megszüntetéséhez történelmi jelentőségű döntés dukál, tudniillik az évek óta szárnyaló Netflix eddig még soha nem szüntette meg egyetlen egy saját gyártású szériáját sem, azonban ez a “rekord” immár ugyanúgy a múlté, mint az a feltételezés, hogy valaha is elkészül a Marco Polo harmadik évada.

Részletek »

A nagy velencei felfedezőről szóló sorozat még 2014-ben indult útjára, azonban már az első évad sem produkált olyan nézettségi számokat, amelytől igazán elégedettek lehettek volna a Netflixnél. Mindazonáltal egy év mérlegelés után azért mégiscsak elkészítették a második évadot, amely a nyáron került fel a videostreaming-szolgáltató oldalára. Utóbb ez sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így jutottunk hát el oda, hogy most bejelentsék a széria végét.

A Marco Polo címszerepét a nem túl ismert Lorenzo Richelmy formálta meg, mellette pedig a Prometheus és a Mentőexpedíció című sci-fikből is ismerős Benedict Wong játszotta a széria másik főszerepét, a nagy Kubla kánt. A produkció fókuszában Marco Polo és az ő legendás ázsiai utazása állt, amely során gyakorlatilag újra felfedezte Kínát, illetve kapcsolatot teremtett a mongol uralkodóval. A széria többek között ennek a diplomáciai áttörésnek a történetét dolgozta fel.

Forrás: Empire