Justin Bieber tarolt az MTV európai díjátadóján

Kiosztották az MTV Europe Music Awards-díjakat, melyek közül hármat is az ifjú énekes vehetett át.
Kapcsolódó cikkek

Hatalmas buli volt vasárnap este a rotterdami Ahoy stadionban, ahol immár 23. alkalommal nyitotta meg kapuit az MTV Europe Music Awards díjátadója. Az est háziasszonya, Bebe Rexha látványos belépője után Bruno Mars fellépése nyitotta a showt, aki a 24K Magic-et adta elő a teltházas csarnokban. Később a konferanszié is énekelt, először Martin Garrix oldalán adta elő az In the Name of Love című slágert, melyhez a dallamot a Netherlands Student Orchestra gyerekekből álló vonószenekara szolgáltatta, majd az I’ve Got U című szám következett. Érdekesség, hogy a fellépések és a konferálás mellett Bebe Rexha az este folyamán 15-ször öltözött át.

Az idei gálán Justin Bieber nyerte a legtöbb díjat: a Sorry című számát 2016 ’Legjobb dalának’ választották, miközben Bieber legnagyobb kihívója, Beyoncé a maga öt jelöléséből végül egyet sem tudott díjra váltani. Az est másik nagy nyertese Lady Gaga volt, aki a ’Legjobb női előadó’ és a ’Legjobb stílus’ kategóriákban aratott győzelmet, de szintén két díjjal térhetett haza Martin Garrix, Shawn Mendes és a Twenty One Pilots is. Idén az áprilisban elhunyt Prince tiszteletére az EMA-szobrocskákat lilába öltöztették.

A díjátadón a Global Icon-díjas Green Day is színpadra lépett, a közönség most először hallhatta Bang Bang című, vadonatúj slágerüket, majd a gála zárásaként a banda előadta az American Idiot című számot a kedden esedékes amerikai elnökválasztásra reflektálva.

A 2016-os MTV Europe Music Awards győztesei:

Legjobb dal

Legjobb videoklip

Legjobb női előadó

Legjobb férfi előadó

Legjobb élő előadás

Legjobb új előadó

Legjobb pop előadó

Legjobb rock előadó

Legjobb alternatív előadó

Legjobb hiphop előadó 

Legjobb elektronikus előadó

Legjobb feltörekvő előadó

Legnagyobb rajongótábor

Legjobb nagyszínpad

Legjobb stílus

Global Icon-díj

A gála ismétlését ma este 20.00-kor az MTV-n, vagy 22.00-kor a VIVA-n is megnézheted.