Megvannak a Prima Primissima-díjak idei jelöltjei

A rangos elismerésre tíz kategóriában harminc jelöltet nevezett meg a Prima Primissima Alapítvány.
Kapcsolódó cikkek

A Prima Primissima-díj tíz kategóriájának harminc jelöltje összesen 250 millió forintot kap a magas erkölcsi elismerés mellett; a Junior és megyei Primák további 130 kitüntetést vehetnek át, több mint 150 millió forint pénzdíjjal – jelentette be Budapesten a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke. Csányi Sándor elmondta, hogy a 14. alkalommal meghirdetett díj struktúrája nem változik: minden kategóriában három jelölt (Prima) közül kerül ki a Prima Primissima díjazottja; a Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek majd át a díj mellé.

A Junior és megyei díjazottakkal együtt már 1700-an kaptak díjat az alapítványtól. A Primák és Primissimák közé az idei kitüntetettekkel együtt már 430-an tartoznak, ők összesen 3,5 milliárd forintot kaptak az elismerés mellé. A jelöltek köre idén is rendkívül széles volt: 700 kiválóság közül választották ki a harminc Primát; a legtöbb jelölés a színház- és filmművészet kategóriában érkezett – közölte Csányi, hozzátéve: az előzetes jelöltek közül az adott területek szakértőinek javaslatai alapján választottak Primákat.

Csányi Sándor a Prima Primissima-díjak jelöltjeinek bejelentésén. Fotó: Mohai Balázs / MTI

A Prima Primissima-díjak 2016-os jelöltjei

Magyar építészet és építőművészet:

Magyar irodalom:

Magyar képzőművészet:

Magyar népművészet és közművelődés:

Magyar oktatás és köznevelés:

Magyar sajtó:

Magyar sport:

Magyar színház- és filmművészet:

Magyar tudomány:

Magyar zeneművészet:

A hagyományokhoz híven idén is választanak majd közönségdíjast – jelentette be Csányi Sándor, aki emellett kiemelte a harminc év alatti tehetségeket elismerő Junior Prima-díjak, valamint a megyei Prima-díjak fontosságát is.

Forrás: MTI, nyitókép: Mohai Balázs