És az megvan, hogy a kínai nagy fal igazából sárkányok ellen épült?

Pedig a Matt Damon főszereplésével készülő The Great Wall előzetese alapján nagyon úgy tűnik. Trailer.  

A valaha Kínában forgatott legnagyszabásúbb és legdrágább szuperprodukcióként készül a The Great Wall (A nagy fal) című fantasy és thriller, amelyet az egyebek mellett a Hőst és A repülő tőrök klánját is jegyző, nemzetközileg is elismert Yimou Zhang rendez. A nagy falról és annak titokzatos rendeltetéséről szóló filmhez most megjelent az első poszter és az első előzetes is, amelyek egy látványos, de némiképp röhejes produkciót vetítenek előre.

Legendary Pictures

A Legendary Pictures égisze alatt forgó The Great Wall szinopszisát még nem tették közzé, mindazonáltal a lényeg már a lenti kedvcsinálóból is lejön: a zsoldosféleként a kínai nagy falat védelmezők közé beálló Matt Damon a kard helyett az íjat favorizálva csatlakozik majd az 1500 éven át épített 7200 km hosszú erődítményrendszer seregéhez, akik igazából valamiféle sárkányokra emlékeztető szörnyektől igyekeznek megvédeni a császárságot.

Az amerikai-kínai koprodukcióban a mostanság ismét Jason Bourne szerepében randalírozó Damon mellett más hollywoodi színészek is játszani fognak, így pl. a kétszeres Oscar-jelölt Willem Dafoe és a Sorsügynökségből is ismerős, manapság a Narcosban vitézkedő Pedro Pascal. A The Great Wall valamikor decemberben fog debütálni a kínai mozikban.