Reese Witherspoon a Barbie babáról készít filmet

Bizony, ez nem vicc. A színésznő ugyanis a baba feltalálójának és a játék eredetének történetét tervezi filmre vinni.

Az Oscar-díjas Reese Witherspoon és a filmproducer Bruna Papandrea közösen jegyzett produkciós cége, a Vadon tető alá hozásában is közreműködő Pacific Standard és a Bold Films stúdió összefogásából készülhet el a Barbie babát feltaláló Ruth Handler életéről, illetőleg a baba megalkotásáról szóló film, miként arról a The Tracking Board értesülései alapján a Variety beszámolt.

Az információk értelmében a produkció Robin Gerber 2010-ben megjelent Barbie and Ruth: The Story of the World’s Most Famous Doll and the Woman Who Created Her (magyarul kb. Barbie és Ruth: A világ leghíresebb babája és az őt megalkotó nő története) című könyvén fog alapulni. A filmet állítólag maga Reese Witherspoon fogja rendezni is, aki mindemellett valószínűleg még Ruth Handler megformálását is bevállalja majd.

A Barbie babát kitaláló és megalkotó Handler a férje cége, a Mattel játékvállalat gyártásában dobta piacra 1959-ben az első kislányoknak készült játékot, amelyet elmondása szerint gyermeke, Barbara játéka ihletett, akit sokszor látott papírból kivágott és felnőtt ruhákba felöltöztetett figurákkal játszani, amelyek kislányokra és kisbabákra emlékeztettek.