Aranyláz tört ki egy angol strandon

Aranyláz tört ki az angliai Kent egyik strandján, ahol aranylapocskákat rejtettek a homokba egy művészeti fesztivál részeként, ahol az ásás nyomán homokvárak jöhettek létre.
Kapcsolódó cikkek

Michael Sailstorfer német művész 10 ezer font (négymillió forint) értékben 30 darab 24 karátos aranylapot ásott el a folkstone-i külső kikötő strandján, amelyet mintegy 150 “aranyásó” lepett el az apály csütörtök délutáni beállta után.

Az aranyat a megtalálók megtarthatják, és nem tartoznak semmiféle elszámolási kötelezettséggel, így sosem tudjuk meg, hogy meglettek-e a rudak – mondta a BBC-nek Lewis Biggs, a Folkstone-i Triennále kurátora.

 
Fotó: MTI/EPA/Gerry Penny 

A Folkestone Digs nevű performansz a háromévente megrendezett, idén augusztus 30-tól november 2-ig tartó művészeti fesztivál felvezető eseménye.

A szervezők csak azt várják el a szerencsés kincskeresőktől, hogy maguk is “műalkotásokat” készítsenek homokvárak építésével.

Az aranyásók dolgát megnehezítendő számos fémdarabot (csavaralátétet) is a folsktone-i strand homokjába temette, hogy megzavarják az esetleges fémdetektorokat.

Címkék: aranyaranyrúd