Fesztiváloznak az új stadionnál

Akár 100 ezer látogató is lehet az idei Campus Fesztiválon Debrecenben, melynek az egyik legnagyobb attrakciója a város egyik leghíresebb csapatának, a Tankcsapdának a jubileumi koncertje lesz.
Kapcsolódó cikkek

Az új debreceni Nagyerdei Stadionban és környékén, remélhetőleg a végleges helyén rendezik meg július 23. és 27. között a Campus Fesztivált – közölte a cívisváros polgármestere kedden a helyszínen rendezett sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy először 2009-ben költöztették be a város melletti Vekeri-tó partjáról a Nagyerdőbe a fesztivált, amely 2011-ben bekerült Debrecen kulturális nagyrendezvényeinek sorába. Tavaly 60 ezer vendége volt a Campusnak, idén akár 100 ezer érdeklődőt is vendégül tudnak látni – tette hozzá a polgármester.

Kósa Lajos tájékoztatása szerint a fesztivál kezdetére befejeződik a parkerdő rekonstrukciója, így a volt csónakázótó és a Békás-tó környékét is birtokba vehetik a fesztiválozók.

Országos babérokra törnek

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató elmondta: a Campuson több mint 200 rendezvénnyel várják az érdeklődőket. A Campus hazai és nemzetközi produkcióinak zenei arculata minden műfajra kiterjed, de a csaknem húszhektáros összterületű fesztiválon lesz színház, mozi, sport, humor, képzőművészet, költészet és gasztronómia is – tette hozzá. A zenei programok közül a fesztiváligazgató a 25 éves debreceni Tankcsapda együttes július 26-i jubileumi koncertjét emelte ki.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) rektora hozzátette: az idén mintegy 180 négyzetméteres területen Egyetem teret alakítanak ki, ahol “megérkezik a tudomány a fesztiválozók közé”. Az Egyetem téren látványos kísérletekkel, egyebek mellett szénkígyóval és lángoló jégkockával várják majd a tudomány iránt érdeklődő fesztiválozókat – mondta a rektor.

Miklósvölgyi Péter a sajtótájékoztatón kelet-magyarországi regionális fesztiválnak nevezte a Campust, amely “országos babérokra tör”. Utóbbi szempontból fontos, hogy a fesztivál megtalálta végső, állandó helyét, így jövőre arra összpontosíthatnak, hogy mind a fellépők, mind a szponzorok, mind a látogatók számát tekintve országossá terebélyesedjen a debreceni Campus Fesztivál – jegyezte meg a fesztiváligazgató.