Mutánsok a moziban

Íme, a hódmezővásárhelyi filmszínház e heti kínálata.

Filmek gyerekeknek, tiniknek és felnőtteknek, ezen a héten is a vásárhelyi Mozaik moziban. Íme a kínálat.

Godzilla

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze legnagyobb szörnye újjászületik. A radioaktív szennyeződés teremtette, hősök pusztították el, ám most kiderül: csupán átmenetileg sikerült megszabadulni tőle – a szendergéséből felébredő rém teremtői ellen fordul, és nincs, aki megállítsa. Legfeljebb más szörnyek. (PORT.hu)

Vetítik:

május 19-21.: 16:15-kor és 20:30-kor
május 22.: 18:15-kor
május 23.: 16:00-kor
május 24.: 18:15-kor
május 25.: 16:00-kor

Rio 2

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A fészek melege néha megizzaszt. Azúr, Csili és három fiókájuk boldogan éldegél a világ legszínpompásabb, legvidámabb városa, Rio de Janeiro egyik lakályos fakoronáján, ám Csili nem ül meg sokáig a püspökfalatján. Úgy gondolja, a kicsiknek is meg kell tanulniuk azt, amit a vadon élő madarak mindegyikének: így aztán a család nekivág és elhúz délre. A szülők azt tervezik, hogy megmutatják, mihez kezdhet egy madár az Amazonas dzsungelében. A vadon szava helyett azonban Azúr az apósa szavait kénytelen hallgatni, és azok nem túl kellemesek. A kalitkában nevelkedett, elkényeztetett családfő egyre inkább úgy érzi, hogy szerettei többre tartják a sűrű erdő örömeit nála – és ha a benne fészkelő ragadozó madár nem bont szárnyat mihamarabb, még el is veszítheti őket. (PORT.hu)

Vetítés:

május 25.: 12:30-kor

Rossz szomszédság

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Mad és Kelly fiatal házasok. Életük fenekestül felfordul, mikor a szomszédságba új lakók költöznek. (PORT.hu)

Vetítik:

május 19-21.: 18:45-kor
május 22.: 16:15-kor
május 24.: 16:15-kor

Tüskevár

Forrás: Youtube.com/TUSKEVARFILM

Ismét vár a Tüskevár. Mindannyiunk nagy, közös nyári kalandja éled újra. Ki ne emlékezne a dohány szagú Matulára, a berek tanítómesterére és a két emberré váló kamaszra, Tutajosra és Bütyökre. Hát megint itt van az a nyár, ami úgy kezdődik…(PORT.hu)

Vetítik:

május 19.: 13:30-kor

Visszatérés Óz birodalmába

Forrás: Youtube.com/ProVideoFilmHUN

Dorothy épp csak hazatért varázslatos utazásáról Óz földjéről, de máris új kalandok hívják a szivárványon túlról. A tornádó utáni napon a kansas-i hajnalban egy gyönyörű és mágikus szivárványon keresztül régi jó barátja, Madárijesztő hívja segítségül a kislányt. Dorothy ölébe kapja Totót és azonnal útra kel a szivárvánnyal. Óz földjén gyorsabban telt az idő, mint otthon, Kansas-ben és Óz földjének lakói bizony nagy bajban vannak. A gonosz nyugati boszorkány testvére, a körmönfont Udvari Bolond teljes hatalomátvételre készül. Országról-országra, régióról-régióra haladva készül végrehajtani ördögi tervét: foglyul ejteni a birodalmak vezetőit és teljes sötétségbe borítani Óz szeretett és kedves földjét. Még Glinda, a jóságos északi boszorkány, a béke őrzője is képtelen legyőzni az Udvari Bolond ördögi erejét. Dorothy az egyetlen reményük. Már megint. Hiszen, aki egyszer már legyőzte a gonosz nyugati boszorkányt, biztos képes lesz elbánni az öccsével is. (PORT.hu)

Vetítik:

május 24-25.: 14:30-kor

X-Men – Az eljövendő múlt napjai

Forrás: Youtube.com/X-Men Movies

A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xaiver professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük – immár robotokat is bevetnek ellenük. A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat. (PORT.hu)

Vetítik:

május 22.: 20:30-kor
május 23.: 18:15-kor és 20:30-kor
május 24.: 20:30-kor
május 25.: 18:15-kor és 20:30-kor