Ennyit ér ma egy Beatles-gitár

Megint kalapács alá kerül néhány, a gombafejűekhez köthető ereklye.
Kapcsolódó cikkek

George Harrison Rickenbacker márkájú gitárja és más Beatles-ereklyék is kalapács alá kerülnek a Julien’s Auctions május 17-i árverésén – írja az MTI.

A manhattani Hard Rock Caféban tartandó aukció legnagyobb szenzációja az a Rickenbacker-gitár, amelyet George Harrison 1963-ban vásárolt az Illinois állambeli Mount Vernon egyik hangszerboltjában; a Beatles-sztár azért érkezett a kisvárosba, hogy meglátogassa lánytestvérét.

A hangszer, amelyet Harrison később vörösről feketére festetett át, hogy jobban menjen a színe John Lennon Rickenbackeréhez, a várakozások szerint akár a 600 ezer dolláros (132 millió forint) leütési árat is elérheti.

Ritka példány

Az aukció másik kiemelt tétele a Beatles ’65 című album egy, a zenekar tagjai által dedikált példánya, amely a becslések szerint akár 300 ezer dollárt (66 millió forint) is hozhat tulajdonosának. Az aukciós ház szerint a “Beatlemania” 1964-es kitörése után nagyon ritkák az aláírt példányok.

Szintén kalapács alá kerül Jimi Hendrix Sears Silvertone márkájú elektromos gitárja, melynek leütési ára akár 100 ezer dollár (22 millió forint) is lehet.