Elköszön a Vaya Con Dios

Búcsúturnéra indul 2013-ban a Vaya Con Dios. A belga zenekar április 6-án a Papp László Sportarénában is fellép. Ez lesz a negyedik koncertjük a magyar fővárosban.
Kapcsolódó cikkek

A Belgiumban 1986-ban alapított Vaya Con Dios a kezdetektől egyedi módon vegyítette a latin, a dzsessz és a cigányzene világát. A zenekar nevéhez olyan világslágerek fűződnek, mint a Nah Neh Nah, a Puerto Rico, vagy a Just A Friend of Mine. A csapat  több mint tízmillió eladott lemezzel minden idők legsikeresebb belga könnyűzenei produkciója lett.

Az alapító hármas az 1988-ban megjelent debütáló korong, a Vaya Con Dios és a két évvel későbbi Night Owls hatalmas sikere után Dani Kleinre szűkült: 1991-ben az énekesnő és a hangzásvilágért felelős Dirk Schoufs összekülönbözött, a zenész nem sokkal ezután egy gyors és hirtelen betegség után meghalt, és időközben Williy Lambregt is elhunyt.

Dani Klein 1996-ig másokkal folytatta a zenekart, majd a Vaya Con Dios 2004-ig nem működött. Az énekesnő ekkor úgy döntött, szólóelőadóként viszi tovább a Vaya Con Dios nevet. Azóta két remek stúdióalbum (The Promise, 2004; Comme on est venu, 2009) mellett egy újabb válogatáslemez is megjelent.

Az énekesnő a jövőben már nem turnézik Vaya Con Dios néven. Korábban úgy nyilatkozott, hogy Dani Kleinként szeretne elkészíteni egy dzsessz sztenderdeket tartalmazó anyagot.

Címkék: vaya con dios