A tévében: bölcsőtől a koporsóig

Sőt, anyaméhtől lángsírig, közben pedig katonáskodunk, háborúskodunk és rabszolgasorban is eltöltünk pár percet.
Kapcsolódó cikkek

A Kíváncsiság mai epizódjában Courteney Coxszal arra kapunk izgalmas, sőt lenyűgöző választ, hogy a méhen belüli egyedfejlődés és a születés milyen csodákat és érdekességeket rejt – és hogy a babamagazinos rózsaszín plüssfodor-mondatok helyett milyen kemény is a valóság odabent. 21:00, Discovery Channel.

Demi Moore volt már szexualitástól füstölgő, két első légzsákkal rendelkező maca, aranyos kislány, nő, ma este pedig azt az énjét láthatjuk, amelynél a nőiség is kétséges: kopasz, terepruhás, kutyakemény kiképzésen áteső katonanő a G. I. Jane főhőse egy kigyúrt egyenruhás, akivel nem szívesen találkoznék egy tömegoszlatáskor. Nem ez Ridley Scott legjobb filmje, de erénye, hogy Moore mellett Viggo Mortensenből is kockafejű katonát faragott. 21:15, Viasat3,

Gyerekkoromban szinte ez volt az első sorozat, amit láttam (a másik esélyes az Onedin család volt), és megérintett az összebilincselt fekete emberek látványa. A rabszolgasorozat Gyökerek cselekményére már nem emlékszem, de a harc, a küzdelem, a megaláztatás hullámaira igen. Ma ismét megnézhetjük az 1977-es sorozat egyik epizódját, melyben Kadi Touray szerepében a fiatal O. J. Simpsonnal is találkozhatunk. 21:30, Duna TV.

Jó kis kosztümös krimit kapunk ma francia alapanyagból: a Vidocq-ban Gerard Depardieu, Guillaume Canet és Inés Sastre formálja meg a 19. századi nagyszerű nyomozó, Vidocq-ot és egyik legkeményebb nyomozásának fő alakjait. Egy álarcos gyilkost kell megtalálni, aki fiatal lányokat választ bűnös tettei célpontjául. 23:45, Film+

A legnagyobb kaland persze mindig a valóság, ezért ma este az On the Spot afganisztáni epizódját hagytam a végére. S. Takács András és Cseke Eszter ezúttal sem háttérbeszélgetéseket folytatott, hanem megpróbál közel menni a tűzhöz, a szó szoros értelmében: a tűzvonalhoz. És manapság Afgansztánnál nagyobb kalandot tényleg nehéz találni – lesz volt tálib külügyminiszter, éles bevetés a pakisztáni határvidéken és még sok más. 0:20, m2.