Beach Boys-lemez 45 év után

A Smile című album készítését 1967-ben félbehagyták. A még élő Beach Boys-tagok úgy döntöttek, októberben megjelentetik a lemezt.
Kapcsolódó cikkek

A Beach Boys elveszett albuma, a Smile október 31-én kerül a boltokba. A csaknem fél évszázada elkezdett munkát az eredeti stúdiófelvételek alapján a még élő három tag, Brian Wilson, Al Jardine, valamint Mike Love fejezi be.

Brian Wilson 2004-ben – saját verziói alapján – már készített egy szólóalbumot a Smile dalaiból. A mostani Beach Boys-verzió dupla CD-n, dupla vinylen és többféle változatban lesz elérhető. A négylemezes kiadásban például benne lesznek a demók, a dalok többféle rögzített verziói, valamint mixek is.

Közben zajlanak a frontember és zseniális dalszerző, Brian Wilson életét feldolgozó film előkészületei is. Wilson évtizedeken át harcolt komoly mentális betegségekkel, depresszióval, ezek okozója sokak szerint nem kis részben a Smile-album be nem fejezése volt. Az életrajzi film forgatókönyvét állítólag Oren Moverman írja, akit a The Messenger című filmért tavaly Oscar-díjra is jelöltek. A Wilson-film jogait a River Road Entertainment szerezte meg.

Az 1961-ben Kaliforniában alakult Beach Boys a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, a hatvanas években a Beatles méltó amerikai válaszának tartották, különösen a Pet Sounds című 1966-os albumért, amelyet manapság is minden idők legjobb lemezei közé szoktak választani. Az alapító tagok közül Dennis Wilson 1983-ban, Carl Wilson 1998-ban halt meg.

Egyik nagy klasszikusuk:

<

Címkék: Beach Boys