Nem tudni, mi lesz a Mikroszkóp Színpaddal

A hasznosítási pályázatra senki nem jelentkezett. A pénteken lejárt határidőt nem hosszabbítják meg, a Fővárosi Önkormányzat más megoldást keres.
Kapcsolódó cikkek

Mivel a felhívásra péntek délelőttig nem érkezett pályázat, a főváros vezetése nem vár tovább, és más megoldást keres, erről a közgyűlés várhatóan ősz elején dönt. Ezt a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága mondta el pénteken.

A Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Mikroszkóp Színpad nonprofit kft. üzletrészének értékesítésére és a kft. által használt helyiségek bérletére a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. hirdetett nyilvános pályázatot június végén. Az ajánlatokat péntek délelőtt kellett benyújtani.

A június 6-i évadzáró társulati ülésen Verebes István igazgató – aki a pénzügyi keret szűkösségére hivatkozva 2010. december 1-jén adta be felmondását – azt mondta, működőképesen adja át a Kabaré 24-et (a korábbi Mikroszkóp Színpadot), a színháznak nincs tartozása.

Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes korábban elmondta: azután döntöttek hasznosítási pályázat kiírásáról, hogy Verebes István csupán az évad végéig vállalta az intézmény vezetését, és több támogatást egy új igazgatónak sem tudna biztosítani a főváros. A politikus hangsúlyozta, hogy az épületben mindenképpen kulturális intézmény működik a továbbiakban is, ám ez nem feltétlenül lesz színház.