Intőt kapott Alföldi Róbert

Írásbeli figyelmeztetést kapott Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház  főigazgatója Réthelyi Miklóstól, a nemzeti erőforrás minisztertől; a teátrum vezetője a posztján marad.

Réthelyi Miklós csütörtökre rendelte be a Nemzeti Színház főigazgatóját, miután vizsgálatot rendelt el Alföldi Róbert és egy újságíró szóváltása miatt.

“A múlt pénteki események nyomán írásban figyelmeztettem a vezérigazgatót, ezután hosszasan elbeszélgettünk a jövőbeni tervekről és a Nemzeti Színház szerepéről az ország kulturális és társadalmi életében. Ezzel az ügyet mindketten lezártnak tekintjük” – mondta Réthelyi Miklós a színház vezetőjével lezajlott találkozó után, ahol nem lehetett kérdést feltenni, és Alföldi Róbert sem nyilatkozott. Az még kérdéses, hogy a Jobbik miként felel kijelentéseiért. Az Alföldi-üggyel kapcsolatban a Színház.hu részletes összeállítását itt olvashatják.

A nemzeti erőforrás miniszter hétfőn közölte az Országgyűlésben, hogy be fogja hívatni a Nemzeti Színház főigazgatóját, mivel vizsgálatot indít Alföldi egy múlt heti kijelentése miatt. Alföldi Róbert egy a Jobbikhoz közeli internetes tévé újságírónőjének arra a kérdésére, hogy megnézetné-e Az ember tragédiája szexuális aktust ábrázoló jelenetét egy 12 éves gyerekkel, Alföldi igennel válaszolt, és hasonló orális szexet kívánt az újságírónak. A színigazgató később rendkívüli sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy amikor “hasonló orális szexet” kívánt Sinkovits Szilviának, akkor gyakorlatilag a semmit kívánta, hiszen a Madách-színmű vitatott jelenetében a színészek csak imitálják a szexet, végig fürdőruhát viselnek, és a jelenet pantomimszerűen, erősen eltúlozva ábrázolja a szereplők mozdulatait.