Halle Berry a Cloud Atlasban

Tom Tykwer és a Wachowski testvérek új filmjének további főszereplői Tom Hanks, Natalie Portman, James MacAvoy és Sir Ian McKellen.

A Wachowski testvérek a filmes szaksajtóban legutóbb a Cobalt Neural 9 című iraki háborús románc kapcsán szerepeltek, de az Empire Online híre szerint ez a filmterv háttérbe tolódott. Előrelépett viszont a Cloud Atlas című regény adaptációjának terve, melyet Halle Berry szerint jövő nyáron kezdenek forgatni.

A David Mitchell 2004-ben megjelent, díjesővel jutalmazott regényéből készülő filmet Tom Tykwer (A lé meg a Lola) készült megrendezni Berry, Natalie Portman és Tom Hanks szereplésével, de James McAvoy és Ian McKellen neve is felvetődött a lehetséges szereplők között.

A forgatókönyvet is jegyző Tykwer a legutóbbi fejlemények szerint lehet, hogy megosztja a direktori feladatokat a film produceri munkálatait ellátó Lana és Andy Wachowskival (Mátrix-trilógia). Mivel a regény története hat különböző korban és földrajzi helyen játszódik, ez nem tűnik lehetetlennek.

A Cloud Atlas történetszálai 1850-ben indulnak Új-Zélandon, és a távoli jövő posztapokaliptikus Hawaiiáig tartanak, az 1930-as évek Belgiumán és a 21. századi Anglián keresztül. Minden egyes történetet a következő főszereplője meséli el. Halle Berry szerint a film a Mátrixnál is nagyobb durranás lesz.