A sikerlista harmadik helyén a Ragadozók

Antal Nimród múlt héten bemutatott filmje eddig 25 millió dolláros árbevételt hozott.
Kapcsolódó cikkek

Több mint 25 millió dolláros (5,6 milliárd forintos) hétvégi bevételével Antal Nimród Ragadozók című akcióhorrorja az észak-amerikai kasszasikerlista harmadik helyét szerezte meg premierhétvégéjén. A lista élén a Despicable Me című háromdimenziós animáció végzett.

A Universal Picture első 3D-s animációja elsősorban a családosokat vonzotta: 60,1 millió dollárért (13,3 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők. A Despicable Me egyaránt megnevetteti a gyerekeket és a szülőket. Az animáció főhőse a gonosz Gru, aki el akarja lopni a Holdat. Tervének átgondolására készteti azonban, amikor három árva kislány ahelyett hogy megijedne tőle, pótapának szemeli ki őt.

A Ragadozók 25,3 millió dolláros bevételt hozott a hétvégén. Az 1987-es Ragadozó című horror második folytatása a 20th Century Fox stúdióban készült el Antal Nimród, a Kontroll című magyar filmsiker alkotója rendezésében, a producerként közreműködő Robert Rodriguez kilencvenes években született forgatókönyvének felmelegítéséből. A sztárszereposztással – Adrien Brody, Laurence Fishburne – forgatott Ragadozók a kritikák szerint John McTiernan eredeti filmjének izgalmát idézi. Felmérések szerint 70 százalékban a férfi közönséget vonzotta az idegen bolygó dzsungelében folyó véres küzdelem egy csapat válogatott harcos és a rájuk vadászó könyörtelen ragadozók között.

A box office második helyét az Alkonyat-sorozat harmadik része, a Napfogyatkozás szerezte meg 33,35 millió dollárral (7,4 milliárd forinttal).

A Ragadozók trailere: