Szíriai kötődésű helyeket fenyeget veszély Bécsben a rendőrség szerint

Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán templomokat fenyegető veszélyre figyelmeztette a Bécsben tarózkodó magyarokat.

Elsősorban Szíriához köthető létesítményeket fenyegeti terrortámadás veszélye Bécsben – közölte csütörtökön az osztrák rendőrség.

Menczer Tamás, a Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy templomok elleni támadások veszélyének gyanúja miatt kérik a Bécsben tartózkodó magyarokat figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el.

Csütörtökön az osztrák hatóságok az MTI szerint hírszerzési értesülések alapján azt közölték, a figyelmeztetés

kifejezetten a szíriai polgárháború kirobbanásának évfordulójával van összefüggésben, és elsősorban szíriai létesítményeket érint.

Az osztrák rendőrség a Twitteren azt is jelezte, hogy a szerdán nyilvánosságra hozott fenyegetettségi szint továbbra is magas, és az elővigyázatosságból bevezetett intézkedések érvényben maradnak. A hatóságok kapcsolatban állnak az érintett létesítmények képviselőivel.

Bécsben legutóbb 2020 novemberében volt iszlamista politikai indíttaású terrortámadás. Abban négy civil meghalt, és az egyik merénylt lelőtték.