Januárban katonai puccsal került hatalomra, most őt puccsolták meg, pedig épp az ENSZ-ből ment haza

Sok a tábornok, kevés a fóka.
Kapcsolódó cikkek

Katonák megbuktatták Burkina Faso elnökét, Paul-Henri Sandaogo Damiba alezredest, és átvették a hatalmat a nyugat-afrikai országban.

Ezt az új junta szóvivője jelentette be az állami televízió adásában, miután elfoglalták a csatorna épületét.

A puccsot vezető Ibrahim Traore parancsnok lett az ország új katonai vezetője, aki a következő intézkedésekkel nyitott:

Ahogy mi is írtuk tegnap: a Burkina Fasó-i főváros utcáiról péntek reggel fegyverropogás hallatszott, később az elnökség közleményt adott ki, melyben a nyugalom megőrzésére szólította fel a lakosságot.

Kapcsolódó
Lövések és robbanások hallatszanak Burkina Faso fővárosában
Katonák tűntek fel az elnöki palotához vezető úton, valamint az állami televízió épülete és néhány kormányzati épület közelében, lezárásokról is érkeztek hírek.

A most bukott Paul-Henri Sandaogo Damiba alezredes pár napja tért haza New Yorkból, ahol az ENSZ Közgyűlésén képviselte országát. Róla a következőt volt érdemes tudni mostanáig:

A lakosok közül sokan támogatták a Damiba vezette juntát, és valódi változásokat reméltek, miután az előző kormány a közvélemény szerint nem tett eleget a szélsőséges iszlamista csoportok jelentette fenyegetés és vérontás ellen.

Ajánljuk böngészésre nyitóképünket, mely a maszkok eklektikájával és direkt szimbólumrendszerével ácsolja alá a megértést.

Alább pedig Paul-Henri Sandaogo Damiba még a boldog januárból, az akkori beiktatásról.

Olympia DE Maismont / AFP