Meghalt a 12 éves fiú, akit április óta gépek tartottak életben

Valószínűleg egy TikTokon terjedő kihívás miatt szenvedett agykárosodást. Szülei azóta minden jogi utat végigjárva küzdöttek, hogy ne kapcsolják le az őt életben tartó gépeket, de elutasították kérésüket.

Szombat délelőtt meghalt az a 12 éves brit kisfiú, Archie Battersbee, akit április óta mesterségesen tartottak életben, írja a Sky News.

Amint beszámoltunk róla, a súlyos agykárosodást szenvedő és emiatt kómába esett fiú szülei a végsőkig küzdöttek azért, hogy ne kapcsolják le az őt életben tartó gépeket. Bár orvosai szerint a fiú agyhalott volt, és semmi esélye nem mutatkozott annak, hogy valaha magához térne, a szülők ebbe nem nyugodtak bele. Miután kimerítették a brit jogrendszer biztosította összes lehetőséget, végül az Emberi Jogok Európai Bíróságától is elutasító választ kaptak az Archie életben tartására vonatkozó kérésükre.

Bár a szülők azt is kérték a kórháztól, hogy Archie-t átszállíthassák egy hospice házba, az intézmény a fiú érdekeire hivatkozva ezt a kérést is megtagadta, mígnem szombaton lekapcsolták a gépekről.

Az eszméletlen fiúra április 7-én talált rá az édesanyja a család otthonában, az essexi Southendben. A kisfiú elkötötte a nyakát, anyja szerint valószínűleg egy internetes kihívás, a TikTokon terjedő „blackout challenge” miatt, melynek lényege, hogy a részvevő videóra veszi, amint egy övvel vagy kötéllel addig fojtogatja magát, amíg elveszíti az eszméletét.

Kapcsolódó
Végtelennek tűnő harc egy nagy eséllyel hetek óta halott kisfiú életéért
A 12 éves brit kisfiú áprilisban szenvedett súlyos agykárosodást, ami miatt kómába esett. Az orvosai szerint agyhalott, semmi esélye annak, hogy valaha magához térne. A szülők azonban képtelenek ebbe belenyugodni, ezért a végsőkön túl is harcolnak.

Kiemelt képünkön Hollie Dance, Archie Battersbee édesanyja.