Lefejezte exe édesanyját, hogy „kiengedje a lelkét a testéből”

Egy festményen vesztek össze.
Kapcsolódó cikkek

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek az amerikai Kansas államban egy 38 éves nőt, aki lefejte volt barátja édesanyját, majd a fejet a mosogatóba helyezte – jelentette az AP amerikai hírügynökség. Rachael Hilyard leghamarabb ötven év múlva szabadulhat.

A gyilkosság még 2017 áprilisában történt a Hilyard otthonában, miután a 63 éves áldozat, Micki Davis a 9 éves unokájával odament, hogy összeszedje fia pár holmiját. Az ügyészség szerint a nő előre eltervezte a gyilkosságot, de ő más történetet adott elő a bíróságon.

Hilyard elmondása szerint egy festményen vesztek össze, majd dulakodni kezdtek és közben Davis a földre zuhant. Meg volt győződve arról, hogy a nő ekkor meghalt és állítása szerint azért vágta el a fejét a konyhából szerzett késekkel, hogy „kiszabadítsa a lelkét a testéből”, mert a fejében lévő hangok ezt parancsolták. A boncolás során kiderült, hogy az áldozat még élt, amikor Hilyard lefejezte.

Az unoka nem látta a lefejezést, mert még előtte elszaladt, hogy segítséget kérjen. A kiérkező rendőrök a fürdőszobában találták meg teljesen véres Hilyardot, aki a garázsban levágott fejet a konyhai mosogatóba helyezte.

A nőt tárgyalását azután kezdték meg, hogy elemorvosi szakértők beszámíthatónak nyilvánították. Az esküdtszék idén februárban találta bűnösnek a nőt szándékos emberölés vádjában, és büntetéséről a héten döntött a bíróság.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:Gettyimages