Orbán: A magyar demokrácia legalább olyan jó, mint a német vagy az olasz

Magyarországon valójában az intellektuális szuverenitásért zajlik a harc: azért küzdünk, hogy érvényesíthessük kereszténydemokrata-konzervatív demokráciafelfogásunkat a liberális nézetekkel szemben, hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon hétfőn az MTI beszámolója szerint.
Kapcsolódó cikkek

Azért harcolunk, hogy ne csak egy, mindenki által elfogadott szemszögből vizsgálhassuk az európai intézményeket és politikát, és lehessen vitázni olyan fogalmakról, mint a család, nemzet, kulturális hagyományok, vallás és migráció, magyarázta.

A kormányfő aláhúzta: a magyar demokrácia legalább olyan jó, mint a német vagy az olasz, és megfelel a demokrácia európai követelményeinek.

Freedom House: Magyarország demokráciából hibrid rezsim lett 2019-ben
Egyedülálló zuhanást hozott az Orbán-kormány megítélése.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a szlovéniai Bledben 2020. augusztus 30-án, ahol megrendezik a 15. Bled Stratégiai Fórum nemzetközi konferenciát számos európai ország állam- és kormányfője részvételével augusztus 31-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Vivien Cher Benko