Kiskorú elleni nemi erőszakkal gyanúsítják Párizs volt alpolgármesterét

A francia főügyészség vizsgálatot indított. Christophe Girard tagad.

A kiskorú elleni nemi erőszak gyanújával indított vizsgálatot a gyermekvédelmi bizottság vezeti – közölte Rémy Heitz, Párizs főügyésze. Christophe Girard tagadta a vádat, amit a most 46 éves Aniss Hmaid a The New York Times című lapnak fogalmazott meg.

Azt mondta, 15 évesen Tunéziában találkozott a politikussal, akivel csaknem 10 éven át volt szexuális kapcsolata. Az interjúban Hmaid azt mondta, az eset maradandó pszichológiai sérülést okozott neki, tönkretette az életét. Girard ügyvédje közölte, jogi lépéseket tesznek a lapban megjelent cikk miatt. A védő felrótta a bíróságoknak, hogy a szexuális indíttatású bűncselekményeknél az ártatlanság vélelmét gyakran megelőzi a bűnösségé.

Az állami hírügynökség emlékeztet rá, hogy Girard 2018 szeptemberében lett a szocialista Anne Hidalgo helyettese. Idén júliusban mondott le, bírálatok érték a pedofíliával vádolt íróval, Gabriel Matzneff-fel való barátsága miatt. A botrány nem sokkal az Anne Hidalgo győzelmét hozó francia önkormányzati választások után robbant ki.