Caracali tinigyilkosságok: a főügyésznél a vádirat

A gyanúsított korábban mindkét lány megölését elismerte, de az egyiket már tagadja.

Romániában a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) elküldte a legfőbb ügyésznek a caracali gyilkosságok vádiratát és a bűnvádi dossziét. A főügyészség Facebook-oldalán olvasható közleménye szerint Bogdan Licu mielőtt döntene a vádirat törvényességéről, elrendelte, hogy a legfőbb ügyészség ügyészei is vizsgálját át a nyomozás összes iratát, írta a Transindex.

A caracali gyilkosságok gyanúsítottját két lány,  Alexandra Măceşanu és Luiza Melencu megölése miatt állítják bíróság elé. A nyomozás elején George Dincă bevallotta, hogy 2019. július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonján a 112-es segélyhívót próbálta hívni; ezt követően a háza udvarában lévő hordóban elégette a lány testét.

Mulasztások sorozata segítette a caracali rémet
18 óra, 53 perc, 35 másodperc – ennyin múlott a 15 éves lány élete.

A caracali rémként emlegetett férfi, azt állította, hogy megölte az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut is, földi maradványait a Caracal közeli erdő szélére dobta ki. Nemrég ezt a vallomását megváltoztatta, már nem ismeri el ezt a gyilkosságot, azt állítja, Luizát elvitték a házából.

Az országos igazságügyi orvostani intézet által végzett DNS-elemzés megállapította, hogy egy fémhordóból származó hamuban talált csontdarabok 99,93%-os valószínűséggel az Alexandra Măceşanuéi. Az erdő közelében talált csontdarabokat is megvizsgálták, de azt nem sikerült megállapítani, kihez tartozik a DNS.

Már a caracali rém felesége ellen is nyomoznak
Azt gyanítják, hogy az asszony tudott a tinigyilkosságokról.