Van még fordulat a 19 éves lány ügyében, aki 12 turistát vádolt meg szexuális erőszakkal

Diktálhatták neki a vallomását.

Mint arról korábban beszámoltunk, július végén őrizetbe vettek egy 19 éves brit nőt Cipruson, miután előbb szexuális erőszakkal vádolt meg 12 izraeli turistát, majd visszavonta a feljelentését.

Az ügyben most újabb fordulat történt, a nő ugyanis azt állítja, hogy a hatóságok kényszerítették egy kitalált vallomás aláírására, írja az Independent.

A gyanúsított jogi képviseletét ellátó Justice Abroad közleménye szerint a nyomozók kierőszakolták, hogy tegyen újabb vallomást, amit már csak azért írt alá, mert kimerült volt a sok órán át tartó kihallgatások miatt. Állítólag a barátnőit is megfenyegették, ráadásul nem is biztosítottak számára ügyvédet.

A rendőrtiszt azt mondta neki, úgy gondolják, hogy hazudik és segíteni szeretnének rajta. Közölte vele, hogy tegyen írásban új vallomást, mert ha nem teszi, akkor összeesküvés miatt őrizetbe veszik a ciprusi barátait is

– áll a közleményben.

A lány ezt követően felzaklatódott, és a nyomás hatására vallomást tett.

A vallomást lediktálták neki. Elsőre nem akarta aláírni, de a rendőr azt mondta neki, hogy nincs más választása

– fogalmazott a Justice Abroad.

Állítólag arról tájékoztatták, ha aláírja a dokumentumot, akkor visszamehet a szállodájába, ellenkező esetben viszont letartóztatják. Aláírta, de így is kattant rajta a bilincs.

A jogvédő szervezet szerint a lányt nem figyelmeztették a következményekre, és fel sem ajánlottak neki ügyvédet.

A nő augusztus 7-én áll majd bíróság elé, ahol meghallgatják őt.

Kiemelt kép: Matthieu CLAVEL / AFP / Europress