Videón, ahogy az evezőpadon összecsuklott a fiatal ausztrál nő: leállt a szíve

A 21 éves lány ritka veleszületett szívbetegségben szenvedett.
Kapcsolódó cikkek

Legyen minden konditeremben defibrillátor – ezért küzd egy fiatal ausztrál nő, aki kizárólag az életmentő eszköznek köszönheti, hogy túlélte a 2018 októberében történt szívleállását (és persze a két férfinak, akik újraélesztették).

A queenslandi Emily Counter a noosai Anytime Fitnessben épp az evezőpadot használta, amikor váratlanul összeesett. Az esetet megörökítette a konditerem biztonsági kamerája:

 

A Weekly Times ausztrál lap szerint a fitneszterem alkalmazottai manuális újraélesztéssel majd defibrillátorral próbálkoztak, végül sikerült elérniük, hogy a 21 éves nő szíve ismét verni kezdjen.

Emily Countert a noosai kórházba szállították, a lány három napig kómában feküdt. Az orvosok  Bland-White-Garland szindrómát állapítottak meg nála, ami egy ritka veleszületett szívbetegség: a bal koszorúér rendellenesen, a tüdőartériából ered, s így oxigénszegény vért szállít a szívizomhoz.

Emily egy héttel az eset után szívműtéten esett át, és már újra elkezdhetett edzeni. Most azért kampányol, hogy minden konditeremben meglegyenek a szükséges életmentő eszközök, hogy mással se történhessen tragédia.