Azért ölte meg feleségét és gyermekeit, hogy „megmentse a lelküket”

Nem jogerősen életfogytiglani börtönre ítélték a 44 éves brassói családirtót.

A férfi tavasszal hidegvérrel legyilkolta 42 éves feleségét, 18 éves lányát és a 13 éves fiát. Álmukban ölte meg őket. A Maszol.ro azt írta, a korábbi információk szerint előzőleg felkereste az ósinkai kolostort, imádkozott, meghallgatta egy apáca beszédét. A Krónika.ro szerint hazafele az autóban érte megvilágosodás, látta élete bűneit. Egy vadászkéssel megpróbálta szíven szúrni magát, de az öngyilkossági kísérlet nem sikerült.

Később azt mondta, hazatérése után, „vallásos élménye” hatására követte el szörnyű tettét. Otthon – vallomása szerint – szerette volna elmesélni a feleségének, hogy öngyilkos akart lenni, de az nem talált megértésre, felesége arra panaszkodott, hogy nem érzi jól magát. A férfi felajánlotta, hogy megmasszírozza, majd amikor elaludt, három késszúrással megölte. Ezt követően 18 éves lányát, és 13 éves fiát is megölte.

Másnap unokatestvérének, majd egyik barátjának is elmondta telefonon, hogy mit tett, de egyikük sem hitt neki. Végül jelentkezett a rendőrségen. Kihallgatásakor azt mondta, azért ölte meg családját, hogy „megmentse felesége, lánya és fia lelkét”. A nyomozóknak bevallotta, alkoholfüggő, korábban kezelték is. Meggyőződése, hogy a

húsvéti időszakban egyes kiválasztott személyeknek meg kell halniuk.

Azt mondta, családtagjai a haláluk után, telepatikusan azt üzenték neki, jól vannak. A brassói törvényszéki ügyészség szóvivője szerint a férfi pszichikailag labilisnak tűnt.

Az utolsó tárgyaláson a megölt feleség családjának ügyvédje azt mondta, egyszer sem mutatott megbánást. A minősített emberölésért életfogytiglani börtönre ítélt férfinak mintegy 200 ezer eurós kártérítést is fizetnie kell felesége szüleinek és leánytestvérének. A brassói törvényszék először hozott életfogytiglani ítéletet.