Újabb kormányzati leállástól sem zárkózik el Trump

Nagyon akarja azt a falat.
Kapcsolódó cikkek

Akár egy újabb kormányzati leállásra is készen áll Donald Trump, ha nem biztosítja a törvényhozás a mexikói határra tervezett fal felépítésének költségét – idézi az Independent az amerikai elnök kabinetfőnökét, Mick Mulvaneyt.

Trump pénteken írta alá azt a megállapodást, amely február 15-ig biztosítja a kormányzati szervek működését. Ezzel véget ért az amerikai történelem leghosszabb kormányzati leállása, és megkaphatták fizetésüket a kormányalkalmazottak. Az elnök és a demokraták közti szembenállás viszont nem ért véget, utóbbiak értelmetlen pénzkidobásként tekintenek a falépítés 5,7 milliárd dolláros költségére.

Átmenetileg újraindul az amerikai kormányzat
Donald Trump aláírt egy megállapodást a kongresszus vezetőivel, de a falra továbbra sem kapott pénzt.

Az S&P Global Ratings becslése szerint a több mint egyhónapos kormányzati leállás legalább hatmilliárd dollár kiesést jelent az amerikai gazdaság számára.

Mulvaney a CBS News azon kérdésére, hogy Trump hajlandó-e elmenni egy újabb kormányzati leállásig, ha nem születik megállapodás február 15-re, azt mondta: az elnök bármit hajlandó megtenni a határ biztonságáért, de világossá kell tenni, hogy nem akar kormányzati leállást, és szükségállapotot hirdetni. A nemzet megvédése iránt viszont elkötelezett, és ezt véghez is viszi, akár a törvényhozással, akár nélküle – mondta a kabinetfőnök. (Fotó: Europress – NICHOLAS KAMM / AFP)