Túl radikális volt a pártjának a svéd politikus, így inkább Budapestre költözött

Kent Ekeroth arról híresült el, hogy vasrudakkal felszerelkezve fenyegetett egy kurd humoristát.
Kapcsolódó cikkek

Budapestre költözött egy svéd radikális jobboldali politikus, Kent Ekeroth, miután pártja, a Svéd Demokraták úgy döntött, nem indítja a szeptemberi választáson. Ekeroth volt az a képviselő, aki februárban a svéd parlamentben felszólalva magyar nyelven köszönte meg Orbán Viktor tevékenységét a migrációs politika kapcsán.

A Magyar Nemzet azt írja, a politikust villámcsapásként érte, hogy három év képviselőség után nem szerepel pártja jelöltlistáján. Emögött az állhat, hogy a Svéd Demokraták a politikai centrum felé közelednek, Ekeroth viselkedése és viselt dolgai már nem férnek bele a szelídülő arculatba.

Az Expressen svéd napilap riportere Budapestre utazott, hogy megkeresse Ekerothot. A lap által bemutatott dokumentumok szerint céget alapított Magyarországon, ami újságkiadással és tanácsadással foglalkozik.

Azt írják, hogy a politikus a svéd radikálisok balhésabb csoportjához tartozott, 2010-ben társaival együtt, vasrudakkal felszerelkezve megfenyegetett egy Svédországban élő kurd humoristát, aki gyakran köszörülte a nyelvét a Svéd Demokratákon. Ebből csak 2012-ben lett botrány, amikor nyilvánosságra került egy videó az esetről. Egyik társa, Erik Almqvist ezután lemondott minden tisztségéről, visszaadta mandátumát, és ő is Budapestre költözött, Ekeroth így lényegében most követte őt. Az Expressen által bemutatott dokumentumokból kiderül, hogy épp Almqvist lett a cégének a kézbesítési megbízottja.