Felgyújtottak egy 14 éves, mozgáskorlátozott lányt

Az indiai gyereket annak a lánynak a rokonai ölték meg, akivel testvére összejött. Megverték, majd benzinnel locsolták le, és meggyújtották.
Kapcsolódó cikkek

Meghalt egy 14 éves, mozgáskorlátozott indiai lány, akit megvertek, majd benzinnel lelocsoltak és élve felgyújtottak annak a lánynak a rokonai, akivel a megölt gyerek bátyja összejött – jelentette a helyi sajtó. A kislányt bátyja barátnőjének az apja, és a férfi sógora ölte meg, hogy így álljanak bosszút a fiún.

A helyi rendőrség közlése szerint Naina Choursiát vasárnap este támadta meg Bhopal városában található otthonában a két férfi, akik azt akarták tőle megtudni, hol van a bátyja. Amikor közölte velük, hogy nem tudja, verni kezdték, majd egy náluk lévő palackból benzinnel öntötték le.

A lány megpróbált elmenekülni, de mivel mozgáskorlátozott, ez nem sikerült. A lányt a házban felgyújtották, majd rázárták az ajtót, és elmenekültek. A kislányt a szomszédok menekítették ki az épületből.

Naina másnap, a kórházban halt bele sérüléseibe, de előtte még el tudta mondani a rendőröknek, hogy mi történt. A helyi rendőrség letartóztatta a két férfit.

A beszámolók szerint Naina 21 éves bátyjának barátnője január elsején hagyta ott családját. A 17 éves lány egy hátrahagyott levélben közölte, hogy saját akaratából ment el a fiúval. A lány családja másnap emberrablás miatt jelentette fel a fiút a rendőrségen, ahol kénytelenek voltak foglalkozni az üggyel, mert a lány még nem nagykorú.

Az esetről szóló beszámolók arról nem tesznek említést, hogy a fiatal pár hollétére fény derült-e.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)